Bezoek Siemens in jouw regio

Hoe stellen we onze inventiviteit ten dienste van het leven?

We benutten ons innovatievermogen en onze ondernemingsgeest om voor onze klanten en de maatschappij in haar geheel meerwaarde te creëren. De Siemens-oplossingen voor elektrificatie, automatisering en digitalisering dragen bij tot een verbetering van de algemene levenskwaliteit.

Ingenuity for life

Van vindingrijkheid naar 'Ingenuity for life'

Al bijna 170 jaar dragen we elke dag opnieuw bij tot de verbetering van de algemene levenskwaliteit - en dit op tal van domeinen. Met onze passie voor technologie stellen we nieuwe normen en verleggen we technologische grenzen om duurzame meerwaarde te creëren - voor de maatschappij in haar geheel, voor onze klanten en voor ieder individu. Onze oprichter Werner von Siemens zou dat 'vindingrijkheid' genoemd hebben. Vandaag spreken we van 'Ingenuity for life' ofwel inventiviteit voor het leven.

Innoveren om het leven van onze klanten, de maatschappij in haar geheel en ieder van ons te verbeteren, is onze motivatie en ons engagement. Dat betekent 'Ingenuity for life' voor ons.

Met 'Ingenuity for life' creëren we een solide economische basis en bieden we antwoorden voor de uitdagingen op energievlak. Een mooi, actueel voorbeeld hiervan zijn de intelligente technologieën die een stabiele energievoorziening verzekeren door het opvangen van de schommelingen eigen aan wind- en zonne-energie.

Dankzij 'Ingenuity for life' is een bloeiende toekomst voor de industrie verzekerd. Massaproductie wordt bijvoorbeeld zo flexibel dat ze zelfs aan de meest individuele behoeften kan voldoen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de digitalisering van het volledige productieproces.

'Ingenuity for life' versterkt de aantrekkingskracht en de leefbaarheid van onze steden door ze efficiënter en milieuvriendelijker te maken, en door de stiptheid van de dienstverlening te vergroten. Bijvoorbeeld door verkeerslichten in een netwerk te plaatsen en intelligent te sturen om voorrang te verlenen aan de voertuigen van het openbaar vervoer en de hulpdiensten.

In samenwerking met onze klanten gaan we de talrijke uitdagingen aan waarmee onze maatschappij vandaag en morgen wordt geconfronteerd. Dankzij onze expertise op het vlak van elektrificatie, automatisering en digitalisering verbeteren we elke dag opnieuw de algemene levenskwaliteit en creëren we ook duurzame meerwaarde voor de toekomstige generaties.

Dat is onze drijfveer en onze belofte. Dat verstaan we onder Ingenuity for life.

De industrie van de toekomst

Een snellere en meer flexibele productie.

De digitalisatie heeft de productieprocessen drastisch veranderd. De producerende en verwerkende industrieën profiteren van de naadloze integratie van data op vlak van productontwikkeling, productie of bevoorradingsketen. Dit laat fabrikanten toe om met een grote flexibiliteit in te spelen op de specifieke noden van hun klanten.

Aan de eisen van individuele klanten voldoen en de industrie wereldwijd versterken

De concurrentie op de industriÎle markten is vandaag sterker dan ooit. Digitalisatie biedt productieprocessen nieuwe horizonten: bedrijven, producten en machines zullen meer en meer interacteren in een netwerk via een geïntegreerde waardeketen. De belangrijkste uitdagingen voor de producerende en verwerkende industrie zijn identiek: het verkorten van de 'time-to- market' en het verhogen van de flexibiliteit en efficiëntie.

Steeds meer klanten willen vandaag gepersonaliseerde en betaalbare producten, geproduceerd volgens professionele kwaliteitsnormen en snel geleverd. Om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen, moeten de fabrikanten en KMO's goederen produceren met een hoge flexibiliteit en het volledige proces van bestellingen, productontwikkeling, productie en levering beheren.

De innovatieve oplossingen van Siemens laten producenten toe een upgrade te doen naar de meest geavanceerde digitale productontwikkelings- en productiemethoden. Hierdoor kunnen bedrijven hun flexibiliteit en snelheid aanzienlijk verbeteren en aldus de klanttevredenheid verhogen.

Verhoogde efficiëntie

/

De industrie is verantwoordelijk voor ¼ van het energieverbruik wereldwijd.

Kortere 'time-to-market'

%

De levenscyclus van producten is de laatste 15 jaar verminderd met 25%.

Verhoogde flexibiliteit

x

De laatste 15 jaar is het aantal verschillende producten per productgamma meer dan verdubbeld.

Referentie

Efficiënte productie dankzij het Multi-Carrier-System

Snel en efficiënt of op maat en flexibel? Vroeger gold voor de productie van consumptiegoederen altijd de vuistregel "of dit, of dat". Dankzij Siemens technologie en software behoord dit dilemma tot het verleden. Ontdek hoe fabrikanten nu al hun voordeel doen.

Meer informatie
Intelligente infrastructuur

Optimalisatie van de infrastructuur

Sensoren, software en besturingssystemen zijn de belangrijkste pijlers van een intelligente infrastructuur. De uitdagingen: de verkeersstroom in goede banen leiden, het energieverbruik verminderen, het milieu beschermen en van de steden een aantrekkelijke plaats maken om te wonen en te werken.

Economieën en steden moeten competitief zijn en een hoge levenskwaliteit bieden.

Een efficiënte infrastructuur is de ruggengraat van steden en economieÎn. Het levert mobiliteit, energie, water, veiligheid en een hoge levenskwaliteit. De lokale en nationale overheden moeten ervoor zorgen dat de infrastructuur een antwoord biedt op de huidige en toekomstige noden. Intelligente infrastructuren garanderen een betrouwbaar en efficiënt aanbod van essentiële diensten.

Dankzij informatica en automatisering, kunnen gebouwen intelligenter beheerd worden waardoor de veiligheid en het comfort verhoogt. Bovendien optimaliseert een intelligent beheer de productie en het energieverbruik van de infrastructuur.

De geïntegreerde mobiliteitssystemen maximaliseren het optimale gebruik van de capaciteit en verzekeren de beschikbaarheid aan de laagste kost. Daarbij genieten de gebruikers van meer comfort en veiligheid en een voortreffelijke stiptheid.

Dankzij de intelligente technologieën kunnen economieÎn en steden met beperkte middelen op een snelle en efficiënte manier hun bestaande infrastructuur optimaliseren. Siemens kan ook bijdragen tot het vrijmaken van de middelen door innovatieve financiële oplossingen aan te bieden.

Referentie

UZ Leuven: unieke zorg dankzij uniek comfort

Ontdek hoe dankzij Siemens’ technologie operationele kosten worden gedrukt, energiebronnen worden beperkt en de CO2-uitstoot verlaagd.

Meer informatie

Contacteer ons voor meer informatie.

Naam is een verplicht veld.
Familienaam is een verplicht veld.
E-mail is een verplicht veld. E-mail dient in volgend formaat ingevuld te worden 'text@text.text'.
Bedrijf/Organisatie is een verplicht veld.
Jouw boodschap is een verplicht veld.
* Verplicht veld
Wissen
Sluit Video