Bezoek Siemens in jouw regio

Elke patiënt heeft unieke zorg nodig, en verdient een uniek comfort

UZ Leuven rekent op de gebouwentechnologie van Siemens om het verblijf van patiënten zo comfortabel mogelijk te maken. Het gebouwbeheersysteem Desigo™ zorgt voor een feilloze en energie-efficiënte klimaatregeling.

Building Management

Leuvense Health Science Campus krijgt hypermoderne klimaatregeling

De campus Gasthuisberg van UZ Leuven is al decennialang een begrip in België. Wat ooit begon als een kinderziekenhuis groeide stelselmatig uit tot een zorgcentrum met diverse gespecialiseerde afdelingen. De nieuwste in die lange rij van uitbreidingen is de geïntegreerde Health Sciences Campus. Daarin zal binnenkort onder andere een nieuw ambulant centrum, een nieuwe kinderpsychiatrie en een nieuw vrouw- en kinderziekenhuis onderdak vinden. Het gebouw voor nucleaire geneeskunde wordt gerenoveerd en uitgebreid. De nieuwe afdeling kritieke diensten en de nieuwbouw psychiatrie zijn ondertussen al volop in gebruik.

In het kader van deze nieuwbouw- en modernisatieprojecten besliste UZ Leuven in 2012 om zijn gebouwbeheersysteem compleet te herzien. De keuze viel daarbij op Siemens als technologische partner.

Met innovatieve technologieën en systemen kunnen de operationele kosten worden gedrukt, kan het gebruik van energiebronnen worden beperkt en de CO2-uitstoot verlaagd. Desigo™ bespaart geld en beschermt het milieu en het klimaat.

Building management begint met Desigo

Het nieuwe gebouwbeheersysteem is gebaseerd op de Siemens Desigo™-technologie. Desigo™ zorgt niet alleen voor een optimale temperatuur en luchtkwaliteit, maar laat ook toe vanop afstand verschillende parameters te controleren, zoals de lichtinval. Het systeem garandeert dat zowel Siemens als de operators van de gebouwen meldingen krijgen bij problemen, zodat snel kan worden ingegrepen.

Het nieuwe gebouw voor nucleaire geneeskunde omvat naast de labo’s voor commerciële productie van FDG (fluorodeoxyglucose), ook de conventionele radiofarmacie met opslag en bijhorende administratieve en technische ruimtes – waar bijzondere classificatieregels gelden zoals vastgelegd in het Europese protocol rond GMP (Good Manufacturing and Practice). Naast een feilloze klimaatregeling is de monitoring van de radioactiviteit van cruciaal belang. Hiervoor heeft Siemens Building Technologies binnen het Desigo™-portfolio een specifieke oplossing ontwikkeld, namelijk de Desigo Compact Monitoring Technology (CMT).

Dankzij de expertise van Siemens krijgt het systeem een automatische regeling mee, zodat alle verschillende componenten perfect op elkaar zijn afgestemd.

Meer Minder
Infografiek

Desigo™ – ontdek en benut het volledige potentieel van uw gebouw

Desigo™ is het meest volledige gebouwbeheersysteem op de markt, een systeem dat nog continu wordt verbeterd. Met Desigo™ beschikt u over een intuïtief platform om eenvoudig uw verwarming, ventilatie, klimaatregelingen en verlichting te controleren, te reguleren en te optimaliseren. Daarnaast controleert u met Desigo™ ook uw energiebeheer, uw brandveiligheid en veiligheidssystemen zoals de toegangscontrole, de videobewaking en de bescherming tegen diefstal.

Energie-efficiënt en comfortabel. Innovatief en kostenbesparend.

  • Haal méér uit uw gebouw
    Dankzij de holistische benadering van Desigo™ spreekt u het verborgen potentieel van uw gebouw aan.
  • Bespaar kosten
    Dankzij Desigo TM kan u niet minder dan 20% besparen op uw operationele kosten.
  • Creëer een optimale werkomgeving
    Dankzij de gezamenlijke controle over alle systemen staat Desigo™ garant voor een comfortabele omgeving waarin iedereen zich goed voelt en zich ten volle kan focussen op zijn taak.
Portfolio

Betrouwbare systemen, efficiënte gebouwen

Siemens Building Technologies integreert zowel nieuwe als bestaande infrastructuren in een volledig geïntegreerd systeem. Dankzij de oplossingen van Siemens krijgt u een betrouwbare controle over uw volledige infrastructuur en verzekert u zich van een efficiënt gebruik van energie, en van een betrouwbare brandveiligheid.

Andere ziekenhuisreferenties:

Contacteer ons voor meer informatie.

Naam is een verplicht veld.
Familienaam is een verplicht veld.
E-mail is een verplicht veld. E-mail dient in volgend formaat ingevuld te worden 'text@text.text'.
Bedrijf/Organisatie is een verplicht veld.
Jouw boodschap is een verplicht veld.
* Verplicht veld
Wissen
Sluit video